ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εχουμε ήδη πτωχεύσει;


Η γνώμη μου στο θέμα της χρεωκοπίας είναι ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει, εφόσον 1.000.000 Έλληνες είναι άνεργοι χωρίς να υπολογίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι και όσοι θα απολυθούν από το Δημόσιο...
Η Ελλάδα που ακολουθούσε μέχρι σήμερα τις εξελίξεις είναι μπροστά! Θα γίνει μια σύγχρονη χώρα με 1.5-2% των πολιτών της να ζουν πλούσια, ένα 23% καλά, 50% κάτω από τα όρια της φτώχειας και ένα 25% που 8α ζή? Τι φοβούνται κάποιοι μην φτωχύνουμε όλοι; Ε ας φτωχύνουμε! Τι σκατά αλληλεγγύη υπάρχει ανάμεσά μας; κι αν δεν υπάρχει, κάτι που δεν είναι Χριστιανικό ούτε Ηθικό, ας έρθει ο νόμος της ζούγκλας κι ας φάει ο ένας τον άλλον.
Όσοι φοβούνται την επιστροφή στη Δραχμή ας δουν το παράδειγμα της τουρκίας που έφυγε από το ΔΝΤ και πρόκοψε!!! Αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε εισαγωγές παρά μόνο αν πληρώσουμε μετρητής, όλες οι εταιρείες έχουν ασφυκτικό πρόβλημα και μόνο κάποιος που δεν ζή στην Ελλάδα λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι περισσότερο θα μας κάνουν αφού ήδη ΔΕΝ μας δανείζουν! Δεν θα πληρωθούν οι Δημόσιοι και οι συντάξεις; Ναι γιατί εάν πάρουμε μια δόση ακόμα θα πληρωθούν για ένα ακόμα χρόνο το πολύ ενώ το χρέος θα αυξάνεται!
Συμπονώ τους Δημοσίους υπαλλήλους, (όχι κάποιους Πανεπιστημιακούς Οικονομικούς ινστρουκτορες), αλλά δεν τη γλιτώνουν ούτε αυτοί, ήδη επέρχονται κι άλλες μειώσεις στο δημόσιο...
Για αυτά που μας λένε ότι δήθεν θα μας αγοράσουν φτηνά οι Ξένοι όταν έρθει η Δραχμή να θυμίσω τους απικιοκρατικούς όρους στις συμβάσεις των μεγάλων έργων, στα λιμάνια, και τ αεροδρόμια... Δραχμή ή Ευρώ αυτοί θα έχουν ΚΕΡΔΟΣ!!! Το εάν θα παίρνουμε 400 ή 40 Ευρώ γι αυτούς το ίδιο θα είναι.
Όσο αγοράζουμε Φιλανδικά NOKIA made in China και πατάτες Εγύπτου τόσο η ύφεση θα μεγαλώνει.
Όσο οι Γερμανοί, Φράγκοι, Ιταλοί μας πληρώνουν να καταστρέφουμε τα αγροτικά μας προϊόντα! τόσο θα έχουν κι αυτοί πρόβλημα!
Όσο “εκμεταλλευόμαστε” τους Ασιάτες αγοράζοντας τζάμπα τα προϊόντα τους, ΔΙΚΑΙΩΣ)θα μειώνονται οι μισθοί μας.
Τα χρόνια της Ευημερίας τελείωσαν, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη και τον κόσμο αλλιώς... το τελευταίο που άκουσα είναι ότι σκέπτονται να μας χορηγούν τραπεζικά δάνεια για να πληρώνουμε τους φόρους-χαράτσια (των πολιτικάντηδων)!!!
Ε όχι! Αυτοί που δεν δέχονται (πλην Δημοκρατικής Αριστεράς) μείωση στον υπέρπαχηλό μισθό τους δεν δικαιούνται να μας σώσουν γιατί απλά δεν μας καταλαβαίνουν.
Πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή, να καταλάβουμε ότι μια Ελλάδα που εξάγει ότι προϊόντα μπορεί στην Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία κλπ είναι αυτή που θα αγοράσει αλλά προϊόντα από αυτές τις χώρες. Δεν θα υπάρξει αυτή η ΔΗΘΕΝ ταχεία ανάπτυξη που στηρίχθηκε σε φούσκες αλλά μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς να γίνει η Ευρώπη ΑΣΙΑ!!! με ανθρώπους σκλάβους.
Και δεν πρέπει να σταματίσουμε εδώ, πρέπει να πετύχουμε και σαν τον Προμηθέα να δώσουμε τα “φώτα” μας και στην Ασία, που πιστεύω ότι ακολούθησε την Ευρώπη και τον “Δυτικό” κόσμο γιατί πίστευε ότι θα έβρισκε περισσότερη ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Γερμανία κι όχι μόνο επιβίωσε και άνθησε με κατεστραμμένη αγροτική και βιομηχανική παραγωγή έτσι πρέπει κι εμείς. Όνειρα; ίσως, αλλά τα προτιμώ από τον εφιάλτη σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου